Monday, December 27, 2010

SNOW TIME!!!!Let's play with Yuki@Snow

Sejak 2 or 3 days ago..we almost asyik rasa sejuk je..nk buat keje pun dh ak larat...almost every time my legs cramps..before this bukan x cramp..cramp juga..but not every time..skang ni..kalo tgh jln pun boleh tiba2 cramp...what's happen ye?if there any DR out there can tell me what happen to me if evry time i feel cramp like this????
Now, we already reach to winter equniox...so...mmg la terasa sejuk..lagi2..last weekend..yuki turun begitu lebat sekali kat sini..Orang yg paling excited sgt2 dgn yuki ni ialah en hubby tue..bkn main lagi excitednye..n last saturday..planning nk pergi jln2..tgk Shinning Ohari Park...because this year first time dieorg  buat dgn 18,000 light yg cntk2 kot sempena xmas ni...n the last saturday is the last day..hopefully bolehlah gi tgk..lg pun dkt je ngan rumah kiteorg..so,plan lps zohor dlm kul12..bertolak lah..smbl tue gi cr ration dapur yg dh abis..lg2 ari ni 'uncle bangla ade buke kedai jual ayam, daging, nugget, burger, beras n segala brg2 halal...so..harus pg tue..stkt ni kat 'uncle bangla ' tue je yg murah ckit harga ayam n dgg dia..berbandg dgn kedai halal yg ade kat cn or beli secara on9 kat batricrom..

Dlm yuki turun dgn lebat tue..kami pun bertolak juga lah...alamaknye..br keluar dr rumah ke kete je..dh nk menggigil dh..apetah lagi kalo nk beli brg ni...n this is the first time juga merasa yuki n first time jugalah en hubby bw keta dgn yuki melekat dkt cermin depan kete..apelagi..sungguh excited btl lah en hubby tue...lg2 bile tgk yuki yg lekat kat kete tue xcair2 lepas bbrp min di lap..Actually, bile yuki dah turun..sbnrnya xde lah rasa samui@sejuk smpi ke tulang hitam..tp sblm nk yuki tue...aduh!!!hy tuhan je yg tahu....sejuknye...dlm umah pun rasa sejuk...gi mane2 sume sejuk..smpi en hubby kate kalo letak ayam kat luar mesti x cair...ade ke?agak2 blogger cair ke tak ayam or daging or ape2 bhn mentah yg kite nk msk letak kat luar je..xyah kat freeze?hihihihihi....teka teki ckit..

Sampai kat "uncle bangla" tue..keluar lah juga beli ration2 dapur yg dh abis tue...al mkalumlah 'uncle bangla' tue jual scr open..so.memang totemo samui desu!!!!@sggh2 sejuk...bile tgk suhu rupenya 2C...padanlah sejuknye...yg amat...nsb baik bby WAQ tido dlm kete..so..dia xde lah rs sejuk...mmg ms tue lightly snow turun juga la...n bile dh abis beli je terus kate kt en hubby..xyah gi lah Ohari Park tue...sejuk sgt2 ni...n kebtln dh nk dkt maghrib dh ni...sbb skang ni mlm pnjg..siang dia pendek..so..ms tue walaupun jam br kul 4.45pm..tp dh mcm nk mlm dh..lg 35 min nk msk maghrib..so..kiteorgpun terus blk n en hubby just lalu je kat sblh Ohori Park tue nk tgk light yg byk sekali..mmg ms tue dh start pun...So..kiteorg tgk jelah dlm kete..mmg best..byk btl lmpu dia..kalo tgkp gmbr pun best jugak tue...tp xpelah ye..lain kali je la dtg lg..hehehe..ade 3 thn lg kat cn...tggu thn2 lain pulak la ye..hehehe..

mlm tue mmg xboleh tido jugaklah..sbb sejuk sgt2..wpun dh buke heater n hot carpet...sejuk juga...rsnya bby WAQ pun xdpt tido sbb sejuk sgt2,...wpun pakaikan baju dia berlapis2...n pg tue tgk yuki turun mmg sgt lebat berserta dgn angin yg kencang dan hujan yg turun sekali...aduh!!!!suhu ms tue wpun 0C pun rs mcm -ve pulak...nsb baik smlm plan mmg xpg mn2 pun....duk umah je...sbb en hubby kene gi lab...dia nk betapa jap kat lab tue..so..sy n bby WAQ tggl berdua je lah kat umah..hehehe..

n kalo ikut forecast ni...suhu akan mkin turun slps ni..n yuki akn mule betapak di bumi Fukuoka dh kot...tmpt2 tggi ckit mcm Saga dh yuki menebal dh..cume kami ni br je nk stat...so...lepas ni boleh lah kite buat SNOW BALL n SNOW MAN kat luar rumah..hehehe..ade hati tue lagi..wpun dh tggu hari tue...hehehe;)

Jom tgk pic yg di ambil ms awl2 pg 10 Muharram..ms tue 1st time yuki turun..tp pg je..pas tu ade matahari blk..n yuki turun again on xmas n smlm..hari suhu rendah juga..dlm 7C..tp Alhamdulillah matahari muncul..hehehehe

ckit je pic dia..hehehe

sila focus on yuki yg turun kat lengan bj sape ntah tue...;)


view from our room...

View from balconi rumah..cbuk en hubby nk tgk kete dia kene yuki tak...


baby WAQ br bgn tido...;)

p/s: pic di ambil pd awl pg...ms tue sy tgh cbuk kat dpr msk bento en hubby...credit to enhubby..yg bersungguh nk ambil pic....hehehe..smpi baby WAQ pun terjaga gara2 excited tgk yuki...hehehe

Maaf ye entry mcm excited sggh2..maklumlah 1st time rs yuki....hehehe...kalo msk 2nd time xrs excited dh kot..hehehe..org lain dh rs yuki lama dh..kite br je nk rasa...tue pun blum penuh lagi yuki memutih di jalan...heehehe...maaf kan saya ye....

3 comments:

hani raihan said...

ok fine !
hani tk sabar nk g saneeeeeeeeeee :)
hati2 yee..ingat awk tu mengandung n nk dekat due dah..
n lagi 1, hani rse confirm daging2 sume beku ble letak kt luar :))

Das said...

bestnya tgk salji turun....tapi yg tk tahan sejuk tu la....sejuk bawah 20c pun rasa cam tk tahan dan dh malas semacam.....bawah 5c lg teruk la jawabnya....

di fukuoka memang salji turun every year ya...sebab hari tu rasa cam durrani kata tkda salji just atas bukit je...

onedurrani said...

hani_sila la dtg dgn cpt..tlg aku jg altaf n bby br..hehehe...

kak das_mmg sejuk..lg2 kalo dia turun sekali ngan angin yg kencang n hujan..aduh!!teruk sejuknye...

kalo ikutkan mmg xturun kate sensei sy..tp sejak 2003,sensei sy kate dh stat turun sbb ms summer ari tue panas sgt2..n akan lg lebat saljinye kalo ms summer ari tue panas yg amat....turun dia xde la selebat mcm tempat lain..hehehe

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)