Sunday, January 23, 2011

Lets play with YUKI @ snow again!!!!

This n3 will be the 1st entry for the 2011...hehehe...(org dh msk lame dh 2011..nie br nk msk n3 br...;) sori lah..sbb br nk mengupdate blog nie...due to..ke'sibuk'an pd hjg n awal thn..hehehe...(xtahulah ape yg disibukkan..tp mmg sibuk je..hehehe..)

Last 2week..on 10th Jan...nippon merupakan cuti umum..sempena menyambut hari2 dewasa bg bdk2 remaja yg masuk 20thn..thn nie..hehehe..so..setiap thn mmg ada celebration ni among students u/grade yg msk 20thn..bg malaysian adelah dlm 4 org rsnye yg meningkat kat umurnye..kire msk alam dewasa..So,pd hari tersebut mmg ade majlis khas utk dieorg ni n semua malysian kat cn di jemput hadir..hehehe..tp buat kali ni kami xjoin pun..sbb en hubby kene gi Lab + kami kene gi hospital utk mnta surat DR for my relative yg nk dtg ke cn..for this weekend..lg pun dh penah join dh ms bln 4 dulu rsnye..n ms tue bby WAQ buat hal..muntah dgn byk nye kat ctu..so..kiteorg agak malu dgn pak cik2 n mak cik2 jepun yg organized party tue..tue yg xdtg tue..hehehe. Mmg best majlis tersebut...n mmg sgt meriah..sbb kite diraikan oleh org2 jepun kat cn..

So..awal2 pg..kami dh bersiap2 nk gi ke hospital..sbb lepas tue en hubby kene gi Lab dia plak...on da way ke hospital..mmg ramai sgt org pakai kimono..ingatkan nape lah...hati ms tue terdetik juga lah kate..napelah org jepun ni pki kimono ramai2 dah lah sejuk sgt2 nie..xsejuk ke dieorg nie..hehehe..tp bile ckp kat en hubby..die dgn slumber mengatakan...org yg pakai kimono  tue..bdk msk 20thn lah tue..hehehe..kirenye..sp2 yg pki kimono  pada hari tue..dieorg msk 20thn..kire dewasa lah tue..hehehe...kat cn..kalo dh msk 20 thn tue kire dh bebas..n dh dewasa..boleh hidup sendiri..hehehe..

Smpi kat hospital..terlupa plak..yg ari ni..hosp. mesti tutup nye..dh cuti am kan..aduh!!!mcmane ni nk mnta surat Dr..n kami pun gi lah bhgn emergency...n aslnye kami ckplah yg kami nk jumpe Dr sbb nk mnta surat..tp fhm jelah..kami ni mn lah tahu ckp nihongo sgt2...dieorg pulak bkn pndi ckp bhs inggeris...jdnye..mcm anjing ngan kucing lah ckp msg2...kite tunjuk surat..dia ckp sy dh nk bersalin...last2..xpasal2 nurse kat ctu ingat sy sakit nk bersalin n xpsl2 kene buat check up kat ward bersalin...bile dh naik kat ward tue..n check up...xsgka pulak..yg rupenye..laluan dh buke 2cm..n Dr suruh duk kat ward sbb contraction ade setiap 10min....tp sy rs mcm xsakit ape2..so..mnta lah blk juga dr Dr..sbb malas nk duk hosp awal2...tp Dr siap kate..kalo sakit mlm nie.terus gi hosp. taw..dia dh stand by utk sy deliver...Alang2 dh buat check up..dptlah jumpe Dr Onjo..Dr yg handle utk deliver sy nnt...kat cn..kalo kite dgn Dr tue..dr awl smpi akhir pregnant kite dgn Dr tue juga..xde tukar2 Dr...hehehe..n terus mnta surat Dr utk relative...Akhirnya..Alhamdulillah..dpt juga..hehehe..

Blk dr hosp..on da way tue..ty en hubby kene gi lab juga ke..sbb tgk mcm dh lmbt nk gi lab...n en hubby pun fon lah kwn lab dia..ty apentah..last2..he end up..xjd nk gi lab...n kebtln hari tue..yuki mmg sgt2 lebat..kete abis..kene selaput yuki..n ckp ngan en hubby..jom gi main yuki...so..en hubby pun bw lah kami gi main yuki..tp dekat je dgn umah kami..dlm 30 min...tue pun en hubby main hentam je bw..kami tgk dr tepi jln..nmpk gunung yg mcm lebat je dgn salji..then terus gi arah ctu...hihihihi...

Mule2 msk jln2 yg mmg dh penuhi salji...mcm sgt menakutkan lah pulak..rs mcm duk dunia lain...hehehe..then..gi lagi ke dlm..dgn langit yg nk dekat gelap sbb kite org gi  pas asar..kire dh nk maghrib..lgla rs mcm duk dunia lain...dgn xnmpk kete kuar msk n ade ppn tnda kate..salji makin menebal..n jln sgt licin..xgalakkan org keluar...lg lah merisaukan sy yg duk dlm kete. tue..lg2 kete en hubby tue sgt2 lah 'maju'..en hubby pulak dgn yakin drive juga ke depan..dia kate selagi kete boleh jln..kite jln jelah...emmm...amik!!!nk sgt main salji kan..hehehe..emm..rupe2 nye..bile jln terus lagi..ramai rupenye duk main salji kat ctu...lg jln trs ke dlm salji tue..lg ramai org....oohh..padanlah xnmpk kat jln raya..kami pun bercdg nk benti kat ctu je..sbb..tgk scene dia mcm okay je..n byk org benti kete kat ctu...n tb2..kete en hubby xboleh nk gerak utk parking...sbb kami mn pki chain kat tyr ke ape ke..pakai redah je..emm..last2 lah..terpakse lah org2 jepun yg ade kat ctu tolak ke tepi ckit..spy kete lain kalo lalu boleh lalu..hehehe...(emm..rasakan..nk sgt main salji..tue lah...hehehe) So..jom layan pic2 kami ms main salji..dgn sarat pregnant yg dh buke 2cm..sbaik jelah tak terbersalin kat ctu pulak..hehehe...




salji yg tebal di pagi hari...from our house..


kete yg xboleh gerak lagi...




bby WAQ xnak pijak tanah...sbb takut...

bby WAQ takut for the 1st time jejak yuki...


some of the pic..ms tgh sarat2...hehehe..n bby WAQ yg smkn suke main yuki..;)

p/s: hope boleh main yuki lg next year..dgn best lg...hehehehe...;)

2 comments:

Das said...

berani pergi main salji w/pun dr kata dah terbuka....sure anak yg kuar berani camtu gak....
takpa2 nanti kan mengidam naik main salji tk lepas....hehehe

onedurrani said...

huhuhu..kak das..ni kire ngidam lah nie..tue yg gi juga tue..hehehe...
InsyaAllah..semoga mujahid jd org yg berani menegak pkr yg benar..

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)