Friday, January 28, 2011

Learn and learn and learn...

Today was almost 10 months...duk kat negara org ni...sejak duk negara org ni..mcm2 makanan rasa nk makan..lg2 kalo tgk TV Malaysia Online...time iklan mmg sgt menggodakan iman..bile tgk McD,KFC, Pizza ..emm..mmg sgt menggodakan iman...Kalo kat cn ade yg halal mcm kat Msia...dh lama ku terjah secepat mungkin...

Disebabkan keinginanku pada makanan2 Malaysia msh ade lg..so..setiap mlm be4 tido..mesti search ape2 resepi utk menu esok..hhehehe..pastue bile dh dpt makanan ape yg nk di mkn esok..n terus siap2 preparation dia be4 tido..so,bile bgn esok pg..senang ckit..hehehe..

Emmm..byk juga recipe2 yg telah dicuba..n..selalunya..msk bakul angkat sendiri la...hehehe..kalo en hubby kate sedap..maksudnye tue sedap lah tue...tp sy ni mmg suke mencuba recipe2 yg br bg sy...n bile cb sekali n agak kurang utk diulang blk recipe yg same..selalunye..trs try recipe lain..smpi ade satu hari..en hubby berkate..np dh xbuat kek n kuih mcm biasa dah..emm..en hubby mmg suke kuih karipap n kek coklat..tp sy ni jenis kalo buat sekali sekala je..n pas tue try kuih2 lain pulak..xminat nk buat bende yg same je..hehehe..

Disebabkan skang ni tgh berpantang...suke sgt...sbb sume keje dibuat oleh en hubby...Thanks ye..en hubby...;)tekak ni asyik nk mkn mkanan yg best2 je..sbb dh tak minat yg makanan bkr2 n rebus2 n singgang2 ni..hehehe..tp sbb xde daya lagi nk masak..dipendamkan aje niat tue..lg2 xkan nk susahkan en hubby yg dh byk berkorban spnjg berpantang ni...(ye la..en hubby kene buat segala2 keje umah n masak utk org berpantang,makanan altaf n makanan dia sekali ,urut org yg bersalin n tlg pkikan bengkung n take care of altaf....tue yg xsanggup nk susahkan dia lagi...sat gi pening pulak dia..hehehe).

So...disebabkan itu..td tgk pic2 lame..ternampk pic2 makanan2 yg sempat disnap ms zaman suke memasak..Skang ni bkn xsuke..tp agak malas ckit...sbb agak cbuk ckit..(xtahulah ape yg disibukan sgt..).Jom kite layan pic2 mkanan yg sempat ku buat spnjg kat cn..ms time rajin tgkp gmbr...n ade byk pic yg xsmpt nk tgkp..sudah abis di mkn..hehehe

Em..xdelah bykkan...saje je nk juga diupload juga..hehehe..em..tp sy try my best tue take a lot of picture after this..InsyaAllah..hehehehe

p/s:em..this week my relatives come here to visit me n family...wah!!!syoknya!!!xsbr nk tggu dieorg dtg cn...walaupun xlame..tp okaylah..if diaorg boleh dtg n help me..at least en hubby boleh lah berehat ckit dr keje2 umah n yg dibuat ni...
To all my relatives...ayah,adam,hani n mak cik....sila dtg dgn cpt...xsbr nk suruh korang jg altaf..hehehe...have a nice journey ye..hehehee

7 comments:

Admiral Hafiz said...

bestnye diorang g jepun...

Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

onedurrani said...

jomlah..dtg sekali...hehe..ade ape2 nk pesan ke?

Wahidah said...

wah bestnya sedara mara dpt berkumpul sama2...

hani raihan said...

wah2...
masak cdap2 lagiiiii...
btul kate abg sharuzi, rindu kat kek coklat angah hehe

onedurrani said...

wahidah_tue la..Alhamdulillah..dia org dpt membantu ckit2...

hani_ye la tue..ko pun boleh buatkan..hehehee..;)

Das said...

biasanya kalau sampai jepun...ramai yg pandai buat sushi....tk pernah cuba buat sushi ke lagii...

onedurrani said...

emm..kak das..sy prnh buat suhsi dulu..tp xde peminat kt umah ni..last2 msk perut sy sendiri...bertmbh gemuk sy skang ni..lg2 pas pantang ni..hehe...

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)