Thursday, May 26, 2011

Obentou and salam takziah..

jom mkn2...;)Today...en hubby kena tidur lab n pergi lab awal lagi dlm kul 6.20am...so terpaksalah sy bgn seawalnya..emm..so hr ni sempatlah buat pulut kuning dgn rendang,donat n roti coffee aka roti boy..hehe..n ns putih dgn rendang ayam...jd jom lyn gbr bento utk en hubby je lh...

nasi kerabu yg bukan warna biru sbb dh abis ns yg warna...just buat ns putih n tmbh aya goreng je...hehehe
roti coffee gelap ckit sbb xbwk keluar bile dh masak..duk biar je dl oven tue..hehehetue yg gelap..tp nsb baik en hubby ckp roti tue sedap..yelah roti coffe yg dl dia ade coklat mmglah sedapkan...
pulut kuning love utk en hubby...hehehe
nasi putih ngan rendang ayam n timun

Allah amat menyayanginya..

Salam takziah buat junior satu sekolah dengan saya yang telah kembali ke rahmatullah pd pukul 11pg ni..Al-Fatihah...

Saya tidaklah begitu rapat dengan arwah..tp mengenalinya walaupun sekejap.. Almaklumlah dulu sy pernah duduk asrama..tp kejap je..yang saya ketahui arwah seorang yang periang dan sangat ceria..kalo kat bilik study dulu..arwahlah yang menceriakan keadaan kat bilik study...
setahu sy arwah pregnant n due pun dh tiba..dlm 19 Mei ari tue...n arwah dh gi ke hospital tp hospital suruh blk..mungkin due belum tiba waktu lagi kot..n ahadnya waktu tido dia muntah2 n batuk sehingga pengsan..n koma sehinggalah ke akhir nafasnya...di ICU...
Baby: uri arwah pecah n baby meninggal...coz kekurangan oksigen...baby boy(3.5kg)..
Bile koma, Dr detect yg arwah ade pendarahan kt otak,darah tinggi wktu pregnant n demam pulak pd wktu tue..n Dr pun rs harapannya tipis
Then pg td sy dpt tahu yg arwah hy bergtg pd bantuan pernafasan dan di releasekan..


Amat menyayat hati sy dgr kisah ini..disaat mereka menunggu kelahiran pertama anak mereka..selepas sethn berkahwin..tp siapa tahu rencana Illahi..Semoga roh arwah dan anaknya di tempatkan di kalangan orang beriman...amin..Semoga family n terutama suaminya tabah menerima ujian Allah ini...
sumber dr group fb sek lame n dr cn

p/s:sorry kwn2 sy msh xdpt bls lg comment kwn2..sorry sgt2...blog sy ade mslh ckit...asl sy bls je tentu xdi post..xtahu nampak..nnt dh ok..sy bls ye...

5 comments:

Ida Ddapur said...

rajinnyer dia...macam2 masak lak tu..en.hubby mesti suka kan3..he.he

onedurrani said...

hehe, takdelaa..biase2 aje.. =)

Pn DG said...

banyaknya sekali masak.....untuk brp hari di lab tu....ok pulak anak2 time nak masak bnyk mcm nii...

Siti Mas Hidayu said...

Baru Tau..huhu.Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang - orang yang beriman

onedurrani said...

Kak das-utk tidur smlm di sek...hehe...;)kalo nk msk ni sy kene ngn awl2 pg..n soap bg susu pd mujahid..selalunya siap sblm dieorg ngn..kalo dh ngn..xboleh msk akk..ade je yg jd tukang to long...hehe;)

Ayu- join group alumni aspuri ke?Jo lg join..aku tabu pun dr situ...hehe

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)