Sunday, September 25, 2011

Eid Mubarak 1432H

Em..org lain dah abis cerita raya..saya br nak buke lembaran raya kali ini..Emm...mcm sibuk sangat2 je kan saya..Actually, agak sibuk ckit tp xtahu sibuk ape...but dont hv any time to write and spend a free time in front of the lappy..nk bls comment pun xsmpt lg..mcm cbuk sgt kan..hehehe...if buke email pun just read je..n dont hv any ample time to reply or etc...and buke news pun sambil bf  Bro WAM and tgk update FB juga ms tue..tue pun buke thru Iphone je,...nk bls pun ringkas2 je..heehehee..But may be for the last week of this month...makin teratur ckit..sbb kelas pun dh cuti smpi bln 10..tp kene buat ulangkaji  blk..takut lupe lah pulak..

Raya Aidilfitri kali ini agak meriah dan sederhana bagi kami sekeluarga..Kalo sebelum ni sy pernah ckp mungkin raya ni en hubby xdpt cuti..tp Alhamdulillah...last minute en hubby bgtahu yang dia dpt cuti utk 1st day raya...Alhamdulillah...br best..n xserabut kepala saya...hehehe..sbb ape serabut?sbb en hubby ckp nk buat open house raya pertama..tp dia xde ms hari tue..ms dia ckp tue sy setuju sbb fikirkan dia ada...rupanya dia xde..but,last minute, Allhamdulillah dia dapat jugak cuti...Pertama kali buat makan utk semua orang Malaysia di Fukuoka ni yang xbalik beraya lah...n disebabkan ni 1st time n sy cdgnkan dgn en hubby utk join venture dengan kwn yang duk dekat dengan kami ini..namanya Kak Ida...n kwn saya pun setuju mn buat kat umah dia..jadi hari terakhir puasa..After buke je..sy bertungkus lumus memulakan aktiviti memotong bawang n sedia ape yg patut...Alhamdulillah, nsb baik en hubby balik dr masjid awal juga...jd bolehlah dia jg anak2 sementara saya bersilat di dapur..hehehehe

Menu utk raya pertama tue Bihun soto, nasi impit,sate and kuah kacang..tue je..tp rasanya mcm dh banyak sgt menu..sementara kak ida masak nasi hujan panas, ayam masak merah and acar mentah....Emm..mmg pnt sgt2 hari tue..tp rs terhibur..Selepas solat Aidilfitri, semua org Msia dtg ke rumah kak ida utk open house yg pertama....Pada hari tue ada 3 buah open house..jd mmg kami meriah open houselah raya pertama tue..mkn smpi xingat dh..kekenyangan betul time ni..smpi sy xlrt nk mkn dh...Selepas ke rumah kak ida, kami meneruskan ke rumah kak sofiah and lastly ke rumah kak Pura...Pd rumah yang last sekali..siap tuan rumah buke tayangan free cerita Hantu kak limah...Para bapak2 and anak2..tergelak2 tengok cite tue..bukan main lg gelak anak2 terutamanya..Ibu2 xpulak tgk cite ni..ibu2 buke cite lain kat dlm bilik..hehehe...Kami sampai ke rumah hari tue selepas maghrib...

Mmg meriah sungguh raya kali ini dengan gelak tawa anak2 bile berkumpul..walaupun ramai yang pulang beraya di Malaysia..tp bile berkumpul hanya yang tinggal..masih ramai juga yang ada beraya bersama..tak terasa pun raya mcm diperantauan..
Emm...tpkan..yang sedihnya..sy mmg xsmpt mengambil pic sepanjang open house  tue..sbb cbuk duk kat dapur..en hubby pulak cbuk berborak dengan kwn2 dia..emm...xpelah..next yer..InsyaAllah akan cube utk tangkap gambar...Layan jelah pic yang en hubby sempat tangkap sebelum solat n sewaktu nak blk ke rumah...xde langsung pic ms open house...zannen kan..hehehe..;(

Bro WAM  on the 1st dayAidilfitrii

Sis WAQ and Bro WAM yang tgh tunggu Ummi dia bersiap nk ke masjid.

Sis WAQ sempat baca Al-Fatihah..nak bawa Al-Mathurat ke masjid katenya...

We on da way for the last open house...

Sis WAQ dengan kawan-kawannya...;)
p/s: lepas ni bolehlah buat n3 byk yang tertangguh dlm inbox tue..;)

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

alololo kawaiii giler bro WAM pakai kopiah ngan baju melayu sukaaaa

onedurrani said...

Kak ayu_dia mcm pasrah je kene pakai bj melayu tue..hehehe

ThE gReAt EsCaPe,,,, said...

hehehehe,,,,,kem salam at anak2 cikgu ek..

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)