Friday, June 24, 2011

Baby WAM 5 months

Actually, bby WAM dh 5 months 2 weeks dh..br ummi dia nk cite psl perkembangan bby WAM...Alhamdulillah..bby WAM membesar dengan sihat sekali...tp mmg org kata bby fully BF or BM mmg cpt naik..ya, kali ni sy br percaya..sbb dulu sis WAQ pun fully BF smpi 9months+..tp xdpt continue BF sbb ms tus kene bleeding n DR nshtkan stop BF sis WAQ..n sepanjang BF sis WAQ sy xnmpk pun kenaikan bdn sis WAQ  yg ketara sgt2..naik tetap naik..tp xde mendadak naik dia..tp bby WAM ni memang ketara betul naik bdn dia..Bygkan 1months - 4kg..n br ni check up utk 4 months..berat dia jd 7.6kg...n last 2 weeks sekolah bby WAM ade timbang berat dia..naik lg dlm 7.9kg..emm kalo 6 months nnt brp pulak lh berat bby WAM ni?Em,mungkin bby boy n girl lain rsnye..bby boy sy rasa kuat sggh menyusu dia...kalo dh susu sejam td..30min jap lg nak susu blk...

Skang ni bby WAM makin aktif,kalo tinggalkan dia kat bby gym tue..abis dia tarik2 butterfly yg tergantung smpi terangkat badan dia sekali..n skang ni biar je..dia psti dia menyiarap..tp bile xdapat nk pusing balik..mulelah nangis..hehehe
Bby WAM skang ni kalo org panggil nama dia pandai dia berpaling or senyum..tak kisah lah panggil dia Mujahid kun or Mujahid or adik....dia akan cr di mana suara tue..smpi pusing2 kepala dia cari..hehe

Bby WAM belum lg diberi first food dia..nnt dh start 6 bln br boleh bg..At that time,mungkin kurang ckit kot dia minum susu..sbb dh kenyang dgn makanan..

Kepantangan bby WAM yelah..bile dia bgn kalo dia xnmpk umi or abi dia..xpe..tp kalo kelibat umi n abi dia lalu..mulalah dia buat muka nk nangis...n kalo umi or abi dia xambil dia or layan dia..abislah dia nangis...selalunya pekara ni berlaku time awl2 pg..time sy nk msk...kalo sis WAQ biasa je tido..tp bby WAM dh bgn dh..kalo bby WAM nangis pun..jgn risau sis WAQ xkan bgn....begitu lena sis WAQ tido..hehehe...en hubby lah akan menjaga n melayan bby WAQ..sementara sy masak..hehehe..

Ok, jom tgk aksi2 bby WAM yg smpat di ambil gmbrnya...;)

Bby WAM @ ASO
Memberi reaksi bile abi pggl nama
ni xtahu sape buat  sape ni..hehehe
bersama abi sebelum abi gi conference
sukenye dia bile ummi panggil nama...;)
inilah saya
Em...dua tiga hari lepas dh msk summer dah....subuh skang pukul 3.26 am(2.26am) dan fajar jam 5.09am..n maghrib pukul 7.32pm....em..xtahulah..mcmane pose nnt...panjang jugaklah wktu nye...yang kesian ckit pd bby WAM..dua tiga hari ni hmpir 4 5 kali dh mandi sehari..bdn dia abis..sbb panas..maklumlah bby winter lh katakan..skang ni asyik duduk bwh air cond je lah....hehehe

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaii...pasal BF tue x sure plak sebab akak BF adam sampai umur dia 2 yr but x chubby mcm bb WAM pow...ikut org gak kot...but bb boy mmg kuat menyusu kan

hani raihan said...

i miss u :( wait for cik uda next year eaa...

Pn DG said...

makin comel baby WAQ dan WAM....

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)