Wednesday, June 29, 2011

Kakiguri @ABC versi Fukuoka..;)

Summer kali ni mmg sgt mencabar minda kami sefamily...Dulu rasanya,time mcm ni xdelah panas sgt..n thn lepas wktu mcm ni xde pun nak switch on  air cond tue..bile pertengahan bulan 8 br lah switch on air cond tue...tp kali ni br mule je summer..tp air cond hmpr setiap malam buke..em..em..em..xtahulah bape bil kali ni..mcmane xbuke..pernah sekali sy xbuke air cond..sbb buke tingkap sume2..tp sis WAQ n bby WAM xboleh tido..asyik nangis2 je panas...yg sis WAQ pulak smpi tergaru-garu badan.dia...bby WAM siap buke baju n sis WAQ xpakai seluar dh,sbb panas sgt2..Lastly, kami mengalah..to switch on je air cond sepanjang dieorg tido..Actually, kalo tgk suhu xdelah panas sgt..suhu setakat 28-30 C je..mcm kat msia je..tp mslhnye udara bukan lembam..kering..kalo kt Msia, wktu pg n mlm akan sejuk..ni kat cn wktu pg ke siang ke mlm ke..same je..panas...bby WAM last2 kene pki singlet je..sbb ats nsht DR, yg kulit dia xbp nk thn panas...siap DR bg krim khas utk bdn dia...cian bby WAM..tp bak kate en hubby, ni br kat cn..kat Msia nnt xtahulah bby WAM ni nnt...Skang ni siang dh jd awal...matahari dh keluar wktu jam 5.30pg..jdnye...sis WAQ n bby WAM selalunye akan bgn awl..sbb terasa bahang matahari...hehehe..

As Usual,dulu ms spring xdelah rs berpeluh2 kalo nk gi hntr sis WAQ n bby WAM gi sek..tp skang ni..kalo hntr dieorg..mesti blk kene mandi sekali lagi...agaknye berpeluh duk dukung bby WAM n sis WAQ turun tingkat empat..n naik blk..ambil brg2.n turun..n bw dieorg gi sek..dgn matahari yg tgh memancarkan sinarnya..mmg berpeluh2...sebaik ade juga masa untuk blk mandi sblm gi kelas..kalo x busuk2 lah gi kelas..hehehe..;)
mesin kakiguri sudah keluar dr kotaknya...;)

Bulan lepas ms akhir spring..adelah rasa panas ckit..jdnye blk kelas tue ade kwn kak sini (kak ida) ajak mkn Kakiguri@ABC kt umah dia..so, tgh tekak haus ni..sy pun singgah lah mkn..mmg sedap..disebabkan dulu en hubby ade ckp dia teringin nak mkn kakiguri ni sy pun gilah beli brg2nye..n br kali ni kami berkesempatan buat kakiguri@ABC sendiri...hehehehe...Minggu lepas tercapailah hajat en hubby utk mkn kakiguri ni...;)Balik dari ambil sis WAQ dr sekolah..sy n sis WAQ pun memulakan operasi membuat Kakiguri without en hubby due to as usual en hubby akan smpi umah jam 10pm..jdnye en hubby nye kakiguri mlm br sy buatkan..hehehe..Okay jom tgk operasi membuat kakiguri ini....;)


tgk kotak dia je..sis WAQ dh xsbar suruh buke kotak dia..siap duduk atas kerusi tue tunggu..hehehehe

Okay, Ais sudah siap di mesinkan...

bhn2 untuk diletakkan di Kakiguri

sis WAQ xsabar nk mkn kakiguri...

ni untuk sis WAQ.jom mkn..;)

ni untuk saya...heheheehe..;)

p/s: summer2 ni teringin betul nk gi waterfall mcm thn lepas..mesti sejuk air dia..teringat tahun lepas mandi ms bby WAM duk dlm perut..hehehe

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kannn di ramal this year lagik panas compare last year...owh malas nk keluar....kejap kuar blk dah itam badan uwaaaa....beli mesin tu mmg senang bikin kakiguri kat umah :D

hani raihan said...

hahaha, hani penah nmpak kakiguri nieee hehe

Pn DG said...

comelnya alat itu....doraemon lagii...summer boleh la makan ais yaa...

Post a Comment

Terima kasih kepada semua yang sudi mencoretkan sebarang nasihat,idea dan cadangan...coretan anda memberikan seribu makna bagi saya...;)